2016-06-22

Het grafje van Uontie

Sinds Talibé Uontie (spreek uit Oentie) op zondag 19 juni 2016 door mishandeling in Daara Cheikh Wade is overleden, voelen zijn vrienden in de Daara zich aangeslagen en onveilig. Ondanks een aan hen opgelegd spreekverbod willen zij om begrijpelijke redenen hun gevoelens en verdriet uiten. En ook hun machteloosheid en angsten onder woorden brengen.

Door een boompje te planten weten zijn vriendjes maar ook de dorpelingen waar het grafje van Uontie zich bevindt. In de komende weken mogen de Talibé en andere kinderen of volwassenen ‘aandenk’ stenen bij ons brengen. Die plaatsen wij op en rond het grafje van Uontie.Als de jongens in groepjes over de gebeurtenissen praten dan neigen zij naar relativering en terughoudendheid. Je weet immers maar nooit wie er gestraft gaat worden als bekend wordt dat zij met buitenstaanders hebben gesproken. 

Als de Talibé door dorpelingen worden ondervraagd dan vertellen zij het opgelegde verhaal. “Uontie zou al langere tijd héél erg ziek zijn en is gestorven”. De ware toedracht is door circa 40 Talibé tijdens individuele gesprekken vastgelegd. De werkelijke gang van zaken is compleet anders. Maandag 27 juni publiceren wij een uitgebreid verslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.