2016-08-11

BioKids Schoolgeld Campagne 2016-2017


Jongeren die in eigen land goed onderwijs hebben genoten vluchten nauwelijks naar Europa. Alweer voor het 10de jaar. Proberen wij hier in Senegal. Met hulp van Nederlandse Facebook vrienden. Gemiddeld 50 kinderen op school te houden. Verleden jaar konden wij 46 arme maar zeer slimme kinderen op school houden met hulp uit Nederland.


De 46 geholpen kinderen die in oktober 2015 weer blij gemaakt konden worden met inschrijfgeld, schooltas, schoenen én lesmateriaal zijn op 1 na allemaal over naar de volgende klas. Gemiddeld is er per kind 50 Euro nodig om een goeie schoolstart te kunnen maken. Voor dit jaar hebben wij circa 2500 Euro nodig. Vijfjes, tientjes en hogere bijdragen zijn dus van harte welkom. Kan ook als maandelijkse bijdrage. Elke Euro komt 100% aan.


Omdat wij verhuisd zijn naar een dorp. Gaan wij dit jaar met name arme kansloze dorpskinderen een duwtje in de goeie richting geven. Wij kennen de lagere en middelbare scholen inmiddels goed. Wij hebben een lijst met 50 kinderen. Waaronder 25 meisjes en 25 jongens en ook dove kids die dringend een startbedrag nodig hebben om vóór 14 september ingeschreven te zijn. Omdat wij alle kids goed kennen kunnen wij ook een oogje in het zeil houden.


In de meeste gevallen gaat het om kinderen waarvan de vader al lange tijd afwezig is en geen enkele bijdrage aan zijn verlaten gezin toekent. Inmiddels zijn al veel geholpen kinderen een stuk ouder geworden en beginnen aan hun VWO examen of gaan zelfs naar de universiteit. Zoals Libasse op foto 2.


De komende maanden zullen wij met afwisselende foto’s deze oproep ook op onze FB pagina plaatsen. Totdat wij het bedrag rond hebben Dat gaat vast weer opnieuw lukken. Alvast bedankt!!! J  En DEEL dit bericht aub zo veel mogelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.