2016-09-23

Samen werken aan een toekomst perspectief

23 september 2016 – Goed nieuws. Wij zijn zes weken verder met onze schoolgeld campagne. Wij zijn zeer blij. Er kunnen nu 51 Kids met een gerust hart naar school. Hun schoolgeld is door vele lieve Facebookvrienden uit Nederland bij elkaar gebracht. Geweldig!


Wij zij hier dankbaar en blij met het bereikte campagne resultaat. Ons hoofddoel is immers kansarme kinderen een perspectief te geven. Een warm steuntje in de rug om gemotiveerd aan hun toekomst in Senegal te werken.

De foto met verrekijker is gemaakt door vriend Nicolaas Porter die in Suriname woont. 

Soms kwamen de Kids even aanwaaien om te vragen hoe het met hun aanvraag verliep. Met grote ogen bekeken zij dan de lijst en als er een kruisje achter hun naam stond dan wisten zij dat het goed zat.


In de afgelopen vakantiemaanden waren de scholen dicht. De directeuren en onderwijzers wonen allen in de directe omgeving. Wij zijn gesprekken gaan voeren met hun. Over de oprichting van een schoolfonds. Waar ouders via de scholen een aanvraag voor ondersteuning kunnen indienen.


Het zal voor de scholen veel extra na-schools werk opleveren. Anderzijds verhoogt dit plan ook de betrokkenheid van de ouders met hun kinderen én met de school. De scholen kunnen dan tevens de gemeenteraad, de schoolinspectie en de grote overheid voorhouden dat veel ouders grote problemen hebben om hun kinderen naar school te laten gaan. 

Wij helpen mee om goed onderbouwde verzoeken tot steun in te dienen. Wij ontwikkelen nu een aanvraag protocol. En wij financieren ook de print en verzendkosten.


De bijdragen van de Facebook vrienden helpen aldus ook mee om de schoolgeld problematiek bespreekbaar te maken.  In het komende jaar volgen wij niet alleen de kinderen die schoolgeld ontvangen hebben. Maar wij gaan eveneens (vet) meehelpen het schoolfonds op te richten.Het komend jaar gaan wij ook de lokale meubelmakers opleiding steunen. Een heel leuk project voor jonge schoolverlaters. De chef heeft 17 jaar in Europa   voor verschillende timmerbedrijven gewerkt. Mbay heeft behalve gouden handen, ook een gouden hart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.