2016-10-11

Motivatie zaaien en blijdschap oogsten

Op 10 oktober 2016 zijn de meer dan 90.000 scholen in Senegal aan het nieuwe schooljaar begonnen. Dankzij onze Nederlandse Facebook vrienden konden 57 meisjes en jongens (23 meisjes dit jaar) ontspannen aan het nieuwe jaar beginnen. Wij hebben nu nog 3 Kids die zeer de moeite waard zijn op de wachtlijst. 50 euro per kind en zij kunnen zij alsnog een heel jaar naar school.

 

Net als voorgaande jaren hebben wij kinderen geselecteerd op motivatie, resultaten en thuisproblematiek. Het merendeel heeft géén of een verre vader. Wij hebben dus hoofdzakelijk met moeders te maken. Als er voor één kind wordt gedoneerd kunnen de andere kinderen veelal ook naar school. Omdat de donatie vaak een grote budgetverlichting is.

 

Wij bewegen ons zeer discreet in de gemeenschap. En drukken de moeders op hun hart dat de donatie een vorm van solidariteit uit Nederland is van familie tot familie of van persoon tot persoon. Gewoonweg een steuntje in de rug. Geld uitdelen zoals binnen het ‘ontwikkelingswerk’ Daar doen we niet aan mee. Wij plaatsen ook geen foto’s van arme behoeftige families. Alleen van Kids die het zélf leuk vinden op de foto te gaan. Blije kids dus. En soms Kids die gewoonweg heel ziek zijn en niemand hebben die het voor hen opneemt.

 

Ook het aanstaande schooljaar blijven wij kinderen helpen die dringend medische zorg nodig hebben. En uiteraard blijven wij meehelpen met het opzetten van kleine en grote tuinen met veel bio-vitamine-rijke groenten en kruiden. Want zodoende krijg je ook gezonde kinderen en ouderen. En dat met hulp uit je eigen tuin :)

 

Het leukste is de gemeenschap aan te zetten tot het stekken en daarna planten in eigen tuintjes. Sinds wij dit doen zie je nauwelijks nog lege plasticflessen rond slingeren. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.